Het wordt een hele opgave, want onze goedgetrainde smaakpapillen proeven natuurlijk direct wanneer er aan de smaak van onze chips is gesleuteld en muffins zijn ineens een stuk minder lekker als ze niet meer naar muffins ruiken. Die voedselrevolutie vraagt dus ook om een smaakrevolutie. Zijn onze smaakpapillen bijvoorbeeld te trainen? Kunnen we op een gezondere en minder complexe manier voldoen aan onze behoefte aan zoet, zout en vet? Geïnteresseerd? Hou De Smaakrevolutie in de gaten ;-)
Wednesday, September 11, 2013
Not so Terific...
We zitten middenin een voedselrevolutie. En niet zo'n kleintje ook, want je hoeft maar een krant open te slaan of de plofkippen en de poepbacteriën vliegen je om de oren. Wakker Dier nomineert bedrijven voor de titel 'Liegebeest van het Jaar' en meer dan ooit willen we weten wat er in ons voedsel zit. Om de haverklap worden er gezonde tussendoortjes ontwikkeld omdat we om vier uur onze neus ophalen voor de kunstmatige cup-a-soup, om maar niet te spreken over de suikerbommen uit de snoepautomaat. Maar consumenten willen wel lekker eten en zijn niet bereid om hun dagelijkse portie zoet (genieten), zout (smaakversterker) en vet (romig mondgevoel) op te geven. Omdat we niet zonder al die lekkere smaken kunnen, financiert de Europese Unie het project Terific, waarbij wetenschappers zout, verzadigd vet en suiker in ons voedsel proberen te verminderen en als het even kan te vervangen, zonder daarbij de voedingswaarde, smaak en geur van het product te veranderen. Hierbij worden de allernieuwste technieken toegepast. In 2015 worden deze 'nieuwe' voedingsmiddelen getest op consumenten.
Het wordt een hele opgave, want onze goedgetrainde smaakpapillen proeven natuurlijk direct wanneer er aan de smaak van onze chips is gesleuteld en muffins zijn ineens een stuk minder lekker als ze niet meer naar muffins ruiken. Die voedselrevolutie vraagt dus ook om een smaakrevolutie. Zijn onze smaakpapillen bijvoorbeeld te trainen? Kunnen we op een gezondere en minder complexe manier voldoen aan onze behoefte aan zoet, zout en vet? Geïnteresseerd? Hou De Smaakrevolutie in de gaten ;-)
Het wordt een hele opgave, want onze goedgetrainde smaakpapillen proeven natuurlijk direct wanneer er aan de smaak van onze chips is gesleuteld en muffins zijn ineens een stuk minder lekker als ze niet meer naar muffins ruiken. Die voedselrevolutie vraagt dus ook om een smaakrevolutie. Zijn onze smaakpapillen bijvoorbeeld te trainen? Kunnen we op een gezondere en minder complexe manier voldoen aan onze behoefte aan zoet, zout en vet? Geïnteresseerd? Hou De Smaakrevolutie in de gaten ;-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Titanium vs Stainless Steel: A Classic Gaming Wheel
ReplyDeleteThe polished titanium Titanium titanium sponge Series is powered by a titanium exhaust powerful design and features the same classic elements as the original. nier titanium alloy The main difference is that titanium bar stock the Titanium is